Sbor dobrovolných hasičů
Povodňové informace
Víte, že…

Hasiči uspořádali pro děti Drakiádu

defaultPodzimní počasí…většinou typicky větrné a chladné období, které v sobě skrývá své barevné kouzlo, avšak v poslední době s měnícím se klimatem o trochu teplejší část roku, než na kterou jsme bývali zvyklí, je přeci ideálním časem pro podzimní radovánky, které mají děti rády. A aby si děti ještě více zpestřily jedno nedělní odpoledne, setkaly se s kamarády, tak hasiči z Kateřinic pro ně uspořádali Drakiádu.

Příjemné slunečné odpoledne v neděli 23. října 2022 přilákalo mnoho dětí s jejich rodiči, ale i ostatní spoluobčany, kteří se přišli na akci podívat, dát si svařák či pokochat se krásným výhledem z místního kopce na Černé straně u vysílače. Po 15 hodině se začali na obloze předvádět první létající draci, a že jich neustále přibývalo. Jak se čas chýlil k večeru, tak sice vítr zeslaboval a dráčci postupně z oblohy mizeli, ale to vůbec nevadilo. Byl totiž připravený táborák a každý si mohl opéct špekáček.

Opravdu jsme byli velice příjemně potěšeni a užili jsme si s návštěvníky tuto akci s úsměvem na tváři a věříme, že oni společně s námi. Také nás těší, že k nám na kateřinský kopec zavítalo i mnoho občanů z okolních obcí a strávili chvíli v krásném prostředí obce Kateřinice.