Sbor dobrovolných hasičů
Povodňové informace
Víte, že…

Podpora mladých hasičů Moravskoslezským krajem pokračuje

IMG-2014Úspěšným schválením žádosti o dotaci na podporu mladých hasičů v Kateřinicích, jsme naše družstvo nejmenších posunuli opět na lepší úroveň. Stejně jako v loňském roce jsme využili možnosti požádat o dotaci na činnost našeho družstva nejmladších hasičů v obci. Žádost o elektronickou časomíru, nástřikové terče a nákladní přívěsný vozík pro přepravu soutěžního materiálu jsme podali na jaře letošního roku a již na konci léta byl Sbor dobrovolných hasičů v Kateřinicích bohatší o zmíněné prostředky ve výši 108 800 korun. Moravskoslezský kraj podpořil sbor 70% spoluúčastí, tedy celkově 76 100 kč. Zbytek finančních prostředků uhradil SDH ze svých vlastních finančních prostředků získaných např. při organizaci kulturních akcí v obci. 

Pořízením profesionální časomíry a nástřikových terčů získají děti možnost trénovat disciplíny požárního sportu přesně dle regulí a sbor díky tomuto zařízení může v dalších letech začít organizovat soutěže v požárních sportu. Nákupem nákladního přívěsného vozíku zase dojde ke zvýšení bezpečnosti dětí, které doposud cestovaly na soutěže dopravním automobilem, ve kterém se zároveň převáželo spoustu neupevněného hasičského vybavení určeného právě na požární soutěže. Nyní bude veškeré požární vybavení umístěno na přívěsném vozíku. 

Moravskoslezský kraj je tak v tuto chvíli největším sponzorem našeho sboru. Za poslední dva roky přispěl na činnost Sboru dobrovolných hasičů v Kateřinicích celkem 123 700 korun. Tímto našemu kraji velmi děkujeme a věříme, že pro naše budoucí následovníky jsme společnými silami připravili vše proto, aby dosahovali výborných výsledků a činnost u SDH je neustále bavila a naplňovala.