Sbor dobrovolných hasičů
Povodňové informace
Víte, že…

Den obce Kateřinice

DSCN0320V sobotu 16. června 2018 vyvrcholilo 660. výročí od první písemné zmínky o naší obci. Na tento den připadla velká společenská a kulturní událost – oslavy dne obce. Pro občany obce, ale i hosty z širokého okolí byl připraven bohatý a velmi vydařený zábavný program od nejrůznějších ukázek místních spolků, až po vystoupení hudebních kapel, zpěváků a umělců. Všechny obecní spolky, zastupitelé a další se značnou měrou podíleli na přípravě samotné akce. Stranou nezůstal ani sbor a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Kateřinice.

Kromě zajištění bohatého občerstvení po celou dobu oslav jsme provedli historickou ukázku zásahu hasičů a nechyběl ani nádherný desetiminutový ohňostroj, který jsme, jak připravili, tak i nakonec odpálili a postarali se o bezpečný průběh této požárně nebezpečné činnosti.

Historická ukázka s naší 129 let starou koňskou stříkačkou přitáhla spoustu diváků, kteří se alespoň na chvíli mohli ocitnout o sto let zpátky v čase. Vydařil se i ohňostroj, který rozzářil noční oblohu nejen nad Kateřinicemi. Věříme, že obecní oslavy se všem přítomným líbily a za pět let se budeme těšit s Vámi všemi na další.