Sbor dobrovolných hasičů
Povodňové informace
Víte, že…

Oslavy 120 let

Kateřiničtí dobrovolní hasiči mají novou zástavu

Sbor dobrovolných hasičů v Kateřinicích završil minulou sobotu oslavy 120. výročí založení sboru výroční schůzí, při niž byl slavnostně vysvěcen prapor.

Starosta hasičů Jaroslav Obsadný ve svém projevu přiblížil celou stodvacetiletou historii sboru se zaměřením na uplynulých deset let. Vyzdvihl záslužnou a obětavou práci hasičů nejen při zásazích, ale i jejich práci v oblasti sportovní a kulturní činnosti. Své vystoupení ukončil slovy: „Sbor dobrovolných hasičů byl. je a doufám, že i bude sdružením, které bude naplňovat heslo – Bohu ke cti. bližnímu ku pomoci.“

Starosta Kateřinic Vladimír Londin ve svém příspěvku dodal, že činnosti, při které asistují hasiči ať už jako záchranáři nebo organizátoři, je podstatně víc, než bylo v předcházejícím projevu vzpomenuto. .Je zázrak, že při těch všech možnostech, které dnešní doba mladým nabízí, máme tolik mladých hasičů. Nejde o to hasit, ale být na oheň za všech okolností připraven,“ uvedl Londin, který je mezi dobrovolnými hasiči už padesát let.

U příležitosti oslav bylo vyznamenáno jedenáct Členů sboru, vydán almanach a v sále Obecního domu v Kateřinicích byla nainstalována výstava dobových fotografií a dokumentů.

FOTO: ILONA MAZALOVA